Eva Logo
Eerst Dit
17 april 2019 in Geloof

Als je gebed in de lucht blijft hangen

‘Als ik kom met al mijn vragen met mijn twijfels en mijn pijn, met mijn angst en onveiligheid, lijkt de hemel soms van koper. Geen gebed komt er doorheen en ik verstik in onzekerheid.’ Dit is een zin uit het lied ‘Als het leven soms pijn doet’, van Reni en Elisa Krijgsman. Het omschrijft precies waar het over gaat in de podcast van vandaag.

Hanneke: “Het is een ervaring die ook wel de ‘wintergestalte van het geloof’ genoemd wordt.” Misschien herken je het wel. Je bidt wel, maar je hebt het gevoel dat je gebed ergens in de lucht blijft hangen. Je schreeuwt naar God, maar het blijft stil. Alsof God er niet is of zich verborgen houdt.

De winter

“Waarom God zich terugtrekt kun je niet altijd zo duiden. Er zijn tijden dat Hij ons overgeeft aan onszelf. Soms is er crisis in je leven en weet je niet waarom God zich verborgen houdt,” vertelt Hanneke.

“Dat zijn lange nachten van wachten, lange nachten van gemis of leegte. Misschien bevind jij je er nu middenin. Terwijl de lente aangebroken is, is het voor jou nog winter. Ik hoop dat als je God mist, door de winter heen komen zult. En dat ergens in die koude, donkere nacht een licht zal opgaan en een lied zal opbloeien.”

Benieuwd wat Hanneke nog meer vertelt over dit onderwerp? Luister dan de podcast.

Onze collega’s van Eerst Dit verzorgen elke werkdag een bijbelpodcast. De podcast duurt 7 minuten en helpt je om in je drukke leven te groeien in je geloof. Wil jij ook elke werkdag geïnspireerd worden door de Bijbel? Meld je dan snel aan. Of beluister de podcast op Soundcloud

Eerst Dit is een initiatief van de Evangelische Omroep en de missionaire organisatie IZB. 

 

'Als het leven soms pijn doet' - bekijk hier de video

Als het leven soms pijn doet