Eva Logo
datingsite
21 augustus 2019 in Liefde & Relatie

Janine vond haar grote liefde via een datingsite

Op haar twintigste werd Janine alleenstaande moeder. Tijdens haar zoektocht naar contact met andere alleenstaande ouders, schreef ze zich in bij een christelijke datingsite.

“Ik ontdekte dat ik een kindje verwachte toen mijn relatie al uit was. Ik kreeg een zoon. Als alleenstaande moeder miste ik het contact met andere alleenstaande ouders. Mijn vriendinnen waren allemaal aan het studeren en hadden nog geen kinderen. Andere jonge moeders waren getrouwd, dus daar had ik ook niet echt aansluiting mee.”

Datingsiteliefdes in de familie

“Van een vriendin kreeg ik de tip om me in te schrijven bij de christelijke datingsite FunkyFish, omdat dat daar veel alleenstaande ouders op zouden zitten. Dus schreef ik me in. Enerzijds voor dat contact, anderzijds voor een nieuwe relatie. Ik stond daar toen wel weer voor open. Twee van mijn broers hebben hun vrouw ook leren kennen via een datingsite, dus het zit ook een beetje in de familie”, vertelt Janine lachend. “Ik vond FunkyFish wel een veilig idee. Je kan eerst alleen chatten en hoeft niet gelijk nummers en emailadressen uit te wisselen.”

Onaantrekkelijk

“Mijn huidige man zat ook op FunkyFish. Hij was helemaal niet opzoek naar een vrouw. Hij zat er alleen om contact te leggen met andere alleenstaande ouders. Hij was net gescheiden en had daar veel verdriet van. Ik vond zijn profiel ook helemaal niet aantrekkelijk. Hij had geen foto en er stond dat hij rookte, dat vond ik echt ‘not done’. Toch heb ik op hem gereageerd. Ik weet ook niet waarom. Wij geloven dat God ons heeft geleid.”

“We hebben een poosje over en weer gechat via FunkyFish en toen toch mailadressen uitgewisseld. Op een gegeven moment zei hij: ‘Zou je het leuk vinden om een keertje af te spreken?’ Dus dat hebben we gedaan.”

Samen kamperen

“Hij heeft twee dochters uit zijn vorige huwelijk en ik een zoon. We wilden eerst zeker van elkaar zijn, voordat we elkaar aan onze kinderen voorstelden. We zeiden van tevoren: als het niet klikt met de kinderen, dan houdt het op. Daar waren we heel stellig in. Maar het klikte gelijk super goed.”

“We zijn met z’n allen gaan kamperen. Hij met zijn dochters in een tent en ik met mijn zoon in een tent ernaast. Het was heerlijk! Mijn man ging in het bijzijn van de kinderen op zijn knieën. Ondertussen zijn we al bijna drie jaar getrouwd.”

Daten als alleenstaande moeder doe je zo; drie ervaringsdeskundigen geven tips.