Eva Logo
6 tips voor een gezonde start
31 december 2019 in Lijf & leven

6 tips voor een gezonde start van 2020

2020 is aangebroken! En zoals elk jaar hebben wij na een drukke en gezellige decembermaand enorm veel zin om het nieuwe jaar goed en gezond te beginnen. Dat kun je een goed voornemen noemen. We hopen dat je dit goede voornemen meeneemt door het hele jaar heen. Om je daarbij te helpen: 6 tips voor een gezonde start.

Het is nu echt gedaan met de kerstkransen, oliebollen en warme chocolademelk. Eventuele restjes geef je vandaag nog aan een ander. Weg ermee. Geen verleidingen meer. We hebben allemaal zin in een gezonde start van het nieuwe jaar. 

Wat zal het jaar ons brengen? Misschien heb je grootse plannen of staan er mooie dingen voor de deur. Vier jaar geleden begonnen wij – Aryenne en Heske – in de eerste week van januari onze Lijnclub. We gingen ervoor. Een mooi avontuur en dat is het nog steeds. Maar die eerste maanden waren magisch. Met elkaar gezonder leven en ons doel was afvallen. En dat lukte. Samen zijn we meer dan 100 kilo afgevallen. We zijn nog steeds op gewicht en in november 2019 kwam ons eigen boek ‘de Lijnclub’ uit. Fijn om zo ook andere mensen te helpen met een gezonde(re) leefstijl. Het kan!

'Samen zijn we meer dan 100 kilo afgevallen'

Doe het stap voor stap. Kies eerst voor gezond(er) en dan word je vanzelf ook slanker - als dat je doel is. Stel realistische doelen. Maak je huis veilig. Bedenk weekmenu’s en schrijf een gezond boodschappenlijstje waar je blij van wordt. Haal alles in huis en je bent al een heel eind op weg.

Tips voor een gezonde start

Daarnaast nog 6 tips voor een gezonde start:

  1. Elke zondag wandelen wij zeker een uur. Lekker naar buiten, genieten van de natuur en gezellig bijpraten. Win-win situatie!
  2. Elke maandag is onze balansdag. We eten dan (zelfgemaakte) soep of een andere lichte, gezonde maaltijd. 
  3. We drinken elke dag zeker 1,5 liter water of thee.
  4. Maak je huis veilig, zeker na de feestdagen. Maak alle ongezonde dingen op of geef het weg; dat laatste is het beste.
  5. Vooral doorgaan, ook na een gezellig weekend. Ga altijd weer door met een slanke dag. Een verloren dag is geen verloren proces. Opstaan en weer afvallen. Niet opgeven!
  6. Vorm met iemand een eigen lijnclub. Doe het samen. Het helpt echt!

Volhouden

Stel realistische doelen en beloon jezelf!

Maak tussentijds vaak de balans op. Ga op de weegschaal staan. Durf het en blijf het doen. Die cijfers helpen je, wees niet bang. Het is misschien confronterend, maar het kan vanaf nu alleen nog maar beter worden! Beloon jezelf na gezonde weken of als je een paar kilo kwijt bent. Na drie kilo een lekkere bodylotion, na vijf kilo een gezichtsbehandeling of een heerlijk parfum. Zorg voor jezelf. Je bent het meer dan waard! En, als je goed voor jezelf zorgt kun je nóg beter voor een ander zorgen.

Onthoud dat je bent geschapen om van te houden:

Je bent niet wat je doet.
Je bent niet wat je hebt.
Je bent niet wat mensen over je zeggen.
Je bent de geliefde dochter van God.

Go for it!

gezonde start

Tekst: Heske van Diermen & Aryenne de Jong

Aryenne de Jong (39) is getrouwd met Johan en moeder van Sarah & Sophia. Ze is gewichtsconsulente en voedingsdeskundige. Ze runt haar eigen praktijk ‘Minder & de Jong’.  

Heske van Diermen (34) is getrouwd met Adriaan en moeder van Lieve & Joep. Ze is leerkracht op een basisschool. 

Aryenne en Heske vielen samen meer dan 100 kilo af en schreven als ervaringsdeskundigen het boek De lijnclub; boordevol tips, humor, herkenning en weekmenu’s. Zie ook www.delijnclub.nl.

Lees verder: Aryenne en Heske vielen samen meer dan honderd kilo af.