Eva Logo
14 december 2019 in Uit & thuis

December kijktips

Betekent december voor jou lekker veel films kijken? Dan hebben wij voor jou een fijn rijtje kijktips om de keuze wat makkelijker te maken. Van klassiekers waar je geen genoeg van kunt krijgen tot een paar nieuwkomers.

The sound of music is zo’n film die helemaal past bij december. Deze geweldige musicalfilm zul je de deze maand vast tegenkomen tijdens het zappen. Maar heb je geen zin in reclames of wil je deze fijne film lekker overdag kijken? Dan kun je deze klassieker ook op Disney + vinden. Dus zorg voor een goed gesmeerde keel en meezingen maar: ‘The hills are alive, with the sound of music.’
Te bekijken op Disney +

Klaus

Een egoïstische postbode en een eenzame speelgoedmaker sluiten een onvoorstelbare vriendschap. Ze brengen blijdschap in een koude, donkere stad die het hard nodig heeft. Dit is een film met een rake boodschap. Let bij deze film ook op hoe mooi alles gemaakt is. 
Te bekijken op Netflix

March of the penguins 2

Keizerspinguïns komen op plekken die zo koud en extreem zijn dat andere levende wezens het er niet zouden overleven. In deze film volg je een jonge pinguïn die voor het eerst zo’n reis gaat maken. Een reis met een nog onbekende bestemming. De beelden zijn prachtig en de kleine pinguïn zo schattig!
Donderdag 26 december 2019, 14.20 uur op NPO 1

The Knight before Christmas

Een 14e-eeuwse ridder komt door middeleeuwse magie in hedendaags Ohio terecht, waar hij valt voor een lerares natuurwetenschappen die niet meer in de liefde gelooft. Verwacht van deze film geen plottwist of diepgaande dialogen. Deze film is bedoeld voor romantische zielen die heerlijk ongegeneerd willen zwijmelen.
Te bekijken op Netflix

Nailed it! Holiday!

Nailed it! is een realityshow waar amateurkoks de meest ingewikkelde bakopdrachten krijgen, maar nogal moeite hebben om de taak goed uit te voeren. Oké, dit is geen film of documentaire, maar hoort met het hoge feel-good-gehalte toch in dit rijtje. In deze kerstspecial worden heerlijke kerstmisbaksels gebakken. Dus haal je net je mislukte kerstcake uit de oven? Troost jezelf met dit hilarische programma en zie: het kan altijd nog erger.
Te bekijken op Netflix

The Nativity Story

Fijn al die films over de liefde, samenzijn en natuurschoon, maar komt er ook nog een filmtip over het echte kerstverhaal? Met Kerst vieren we tenslotte de geboorte van Jezus. Helaas zijn er op streamingsdiensten of tv weinig échte kerstfilms te vinden. Een prachtige film die wel over de geboorte van Jezus gaat is The Nativity Story. Het is geen nieuwe film, maar de film blijft ontroeren. Je kunt de film vinden bij christelijke boekhandels of online kopen.

 

The Christmas Candle

In het dorp Gladbury gaat het verhaal dat de dorpskaarsenmaker één keer in de 25 jaar bezoek krijgt van een engel die een van de kaarsen aanraakt. Degene die deze kaars op kerstavond aansteekt, ontvangt een wonder. Maar in 1890 lijkt daar een einde aan te komen door de komst van elektriciteit. Als de jonge dominee David Richmond in het dorp arriveert, ontdekken de dorpsbewoners een nieuwe vorm van wonderen: goede daden doen en vriendelijk zijn voor de ander.

Leuke weetjes: het verhaal is gebasseerd op het gelijknamige boek van Max Lucado en zangeres Susan Boyle speelt een rol in de film. Ook deze film is al een tijdje op de markt, maar mocht je hem gemist hebben, dan is deze film zeker een kijktip. Je kunt de film vinden bij christelijke boekhandels of online kopen.