Eva Logo
kerst wandeling lopen routes lichtjes wandeltheater
20 december 2019 in Uit & thuis

Lekker naar buiten: de mooiste kerstwandelingen om te lopen

Cadeaus kopen, op bezoek gaan, naar de kerstnachtdienst… én stuiterende kinderen, vrienden en familie over de vloer. Kerst is hartstikke gezellig, maar kan ook overweldigend zijn. Wat is het dan heerlijk om even naar buiten te gaan en een frisse neus te halen. Daarom zet Eva de mooiste kerstwandelingen op een rij.

Kerststraattheater - Nijkerk, Gelderland

Deze mooie kerstwandeling leid je door de binnenstad van Nijkerk, waar je allerlei Bijbelse figuren tegenkomt. Herkenbare én verrassende verhalen komen voorbij, waarin het leven van alledag centraal staat. Perfect om als gezin naartoe te gaan of om iemand die alleen is mee naartoe te nemen. Aan het einde kan je genieten van koffie, warme chocolademelk en wat lekkers.

Lengte: +/- 4 km
Entree: €2,50
Wanneer: 20 december, starten vanaf 16:30, 17:30 of 19:00
Waar: de Ark, Willem Alexanderplein 14 te Nijkerk

Kerstwandeling - Rheden (Posbank), Gelderland

Een kerstwandeling over het mooiste stukje Veluwezoom: wie wil dat nou niet? In een uur (of twee, als je de lange wandeling kiest) loop je middenin de natuur langs zeven taferelen – met voordrachten, toneel, zang en dans – die op het kerstverhaal betrekking hebben. Het verhaal wordt heel origineel neergezet en is daardoor ook geschikt voor niet-christenen. Achteraf kan je bijkomen met een hapje, drankje en muziek. Een gegarandeerd kerstgevoel!

Lengte: +/- 5 of 10 km
Entree: €7,00 (kinderen t/m 16 jaar €2,00)
Wanneer: 21 december, diverse starttijden
Waar: Schaapskooi, Heuvenseweg 5a te Rheden

Herderstocht - Balloo, Drenthe

Deze herderstocht over het Balloërveld wordt dit jaar voor de twintigste keer georganiseerd! De route begint bij twee Romeinse soldaten, waar je je moet inschrijven net zoals Maria en Jozef bij de volkstelling. Vanaf daar volg je een lichtjesroute. Onderweg wordt op verschillende plaatsen het kerstverhaal verteld door Bijbelse figuren. De tocht eindigt weer bij de schaapskooi, waar je kunt genieten van kerstmuziek en warme chocolademelk.

Lengte: 2,5 km
Entree: €3,00
Wanneer: 24 december, starten tussen 17:00 en 20:00
Waar: Schaapskooi, Crabbeweg 2 te Balloo

Lichtjestour - Goes, Zeeland

Deze lichtjestour dankt zijn naam aan de 1500 lichtjes die je pad verlichten op de route. Je loopt langs verschillende scenes uit het evangelie, waar deze door zang, dans, mime, muziek en toneel tot leven wordt gebracht. Onderweg kom je ook kramen met toepasselijke hapjes en drankjes tegen. Een fantastische avond met je gezin en velen anderen!

Lengte: 1,5 km
Entree: gratis
Wanneer: 24 december, tussen 18:00 en 20:00
Waar: rond het water van Oostvest, drie startpunten

Winterwandeling - Ootmarsum, Overijssel

Tijdens deze winterwandeling loop je door het mooie natuurgebied Het Springendal – heerlijk om een frisse neus te halen. Je kan kiezen tussen een wandeling van 6 of 11 km en onderweg wordt warme chocolademelk of Glühwein geserveerd. Op het terrein van het Openluchtmuseum Ootmarsum vindt dit jaar ook een Bijbels Kerstspel plaats.

Lengte: 6 of 11 km
Entree: €4,00 (kinderen t/m 6 jaar €2,00)
Wanneer: 26 december, starten tussen 11:00 en 12:30
Waar: VVV kantoor, Markt 9 te Ootmarsum

Kribkeswandelingen - Heuvelland (meerdere plekken), Limburg

Tijdens de Advent- en Kersttijd zijn in het Heuvelland verschillende mooie wandelroutes uitgezet. Je kan kiezen uit lange of korte routes. Op elk van de routes kom je ‘Kribkes’ (kerststallen) tegen, die je kan bewonderen – groot en klein, soms verscholen of een beetje grappig. Onderweg kun je op verschillende plekken pauzeren en genieten van wat lekkers. Heerlijk om even bij te komen van alle Kerstdrukte.

Lengte: tussen de 1 en 12 km
Entree: gratis
Wanneer: 1 december t/m 6 januari
Waar: verschillende op zichzelf staande routes, verbonden door knooppunten

Lees ook: 7 prachtige (kerst)boeken voor de decembermaand