Eva Logo
films bioscoop 2020 verwacht actueel
20 januari 2020 in Uit & thuis

De beste bioscoopfilms van 2020

Filmliefhebbers hebben dit jaar veel om naar uit te kijken: prijswinnende drama’s, bijzondere animatiefilms en leuke familiefilms. Eva tipt de 9 beste bioscoopfilms van 2020. Deze films wil je echt niet missen.

1917 (januari)

De Eerste Wereldoorlog. Twee Britse divisies dreigen in een val van de Duitsers te lopen. Alle communicatiekanalen zijn verbroken. Twee jonge Britse soldaten krijgen een onmogelijke opdracht: zij moeten, in een race tegen de klok, dwars door vijandelijk gebied trekken om een boodschap door te geven. Wij schreven een recensie over deze film!

Releasedatum: 9 januari 2020
Kijkwijzer: vanaf 12 jaar, angst, geweld, grof taalgebruik
Genre: drama, oorlog
Cast: George MacKay, Dean-Charles Chapman, Colin Firth, Andrew Scott, Richard Madden

1917 - trailer


Dolittle (januari)

Na de dood van zijn vrouw, leeft dr. Dolittle (een excentrieke dokter die met dieren kan praten) als een kluizenaar. Maar als Koningin Victoria ziek wordt, heeft Dolittle geen andere keus dan op reis gaan om een geneesmiddel te vinden. Samen met zijn dieren komt hij terecht op een mythisch eiland en onderweg vindt hij meer dan alleen een geneesmiddel.

Releasedatum: 16 januari 2020
Kijkwijzer: vanaf 6 jaar, angst, geweld
Genre: avontuur, komedie, familie
Cast: Robert Downey Jr., Tom Holland, Jessie Buckley, Rami Malek, Emma Thompson

Dolittle - trailer


Just Mercy (januari)

De integere burgerrechten advocaat Bryan Stevenson neemt de zaak aan van Walter McMillian, een man die onterecht is veroordeeld voor moord. Bryan doet er alles aan om Walter te beschermen tegen de doodstraf. Maar ook al is er overweldigend bewijs dat Walter onschuldig is, zijn huidskleur alleen al blijkt genoeg reden om keer op keer veroordeeld te worden. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Wij schreven ook een recensie over deze film!

Releasedatum: 16 januari 2020
Kijkwijzer: vanaf 12 jaar, angst, geweld, discriminatie
Genre: drama
Cast: Michael B. Jordan, Jamie Foxx, Brie Larson, Rafe Spall, Tim Blake Nelson

Just mercy - trailer


Dark Waters (januari)

Een succesvol zakelijk advocaat ontdekt een verband tussen een gigantisch aantal onverklaarbare sterfgevallen en één van de grootste chemische bedrijven ter wereld. Hij zet zijn carrière en leven op het spel om de waarheid aan het licht te brengen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Releasedatum: 23 januari 2020
Kijkwijzer: vanaf 9 jaar, angst, grof taalgebruik
Genre: drama
Cast: Mark Ruffalo, Bill Pullman, Victor Garber, Bill Camp, Anne Hathaway

Dark waters - trailer


Little women (februari)

De vier zussen Jo, Meg, Amy en Beth groeien, onder de hoede van hun moeder, op tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. De vier jonge vrouwen zijn allemaal rebels en ambitieus: ze willen actrice, schrijfster en schilder worden en zijn vastberaden hun eigen weg te vinden. Maar kan dat wel als je omringd wordt door mensen die je alleen als vrouw en moeder zien?

Releasedatum: 6 februari 2020
Kijkwijzer: vanaf 6 jaar, geweld
Genre: drama, romantiek
Cast: Saoirse Ronan, Emma Watson, Meryl Streep, Laura Dern, Louis Garrel

Little women - trailer


Mulan (maart)

Gebaseerd op de tekenfilm van Disney, komt dit jaar de live-action versie van Mulan uit. Een jonge Chinese vrouw – Fa Mulan – vermomt zich als mannelijke soldaat om haar vaders plaats in het leger in te nemen en zo zijn leven te redden. Lukt het haar om haar land te beschermen tegen een invasie van de Hunnen én haar identiteit een geheim te houden?

Releasedatum: 26 maart 2020
Kijkwijzer: vanaf 9 jaar, angst, geweld
Genre: actie
Cast: Yifei Liu, Gong Li, Donnie Yen, Jet Li, Jason Scott Lee

Mulan - trailer


A beautiful day in the neighbourhoud (maart)

De cynische journalist Lloyd Vogel besluit met tegenzin de beroemde televisiepresentator Fred Rogers te interviewen. Fred presenteert het kinderprogramma Mister Rogers’ Neighbourhood en is de vriendelijkheid zelve. Hun ontmoeting verandert Lloyds kijk op het leven. Gebaseerd op een hartverwarmend waargebeurd verhaal.

Releasedatum: 26 maart 2020
Kijkwijzer: ALL
Genre: drama
Cast: Tom Hanks, Matthew Rhys, Chris Cooper, Susan Kelechi Watson, Maryann Plunkett

A beautiful day in the neighbourhood - trailer


Soul (juni)

Een muzikant die zijn passie voor muziek is verloren, krijgt de kans zijn dromen waar te maken als hij in een jazzclub mag optreden. Maar door een ongeluk wordt zijn ziel gescheiden van zijn lichaam en getransporteerd naar het You Seminar, een plek waar zielen zich ontwikkelen voordat ze naar ‘hun’ pasgeboren kindje gaan. Samen met een ander zieltje moet hij zijn weg terugvinden.

Releasedatum: 17 juni 2020
Kijkwijzer: ALL
Genre: animatie
Cast: Jamie Foxx, Tina Fey, John Ratzenberger, Daveed Diggs, Phylicia Rashad

Soul - trailer


In The Heights (juli)

Stap binnen in de New Yorkse wijk The Heights, waar de straten gemaakt zijn van muziek. Deze film, gebaseerd op de gelijknamige Broadway musical, vertelt het verhaal van de hechte Latijns-Amerikaanse gemeenschap die in deze wijk woont, verliefd wordt, werkt, danst, zingt en ondertussen hun weg vindt. In deze levendige musical komen dromen samen.

Releasedatum: 2 juli 2020
Kijkwijzer: nog niet bekend
Genre: drama, musical
Cast: Anthony Ramos, Lin-Manuel Miranda, Corey Hawkins, Leslie Grace, Melissa Barrera

In the heights - trailer


Respect (september)

Na de bijzondere film over Aretha Franklins lied ‘Amazing Grace’ in 2019, komt in het najaar van 2020 een film uit over het leven van de legendarische zangeres. Jennifer Hudson zal de rol van Aretha Franklin vertolken en is hiervoor uitgekozen door Aretha zelf, voordat zij in 2018 op 76-jarige leeftijd overleed.

Releasedatum: 3 september 2020
Kijkwijzer: nog niet bekend
Genre: musical
Cast: Jennifer Hudson, Leroy McClain, Forest Whitaker, Tate Donovan, Marlon Wayans

Respect - trailer

Nog geen idee wat je wil snacken in de bioscoop? Lees dan onze 9 heerlijke recepten voor duurzame tussendoortjes voor inspiratie. ;)