Eva Logo
thuis, kinderen, coronacrisis
13 april 2020 in Uit & thuis

Een huis vol tijdens de coronacrisis: Janneke zit thuis met acht kinderen

Het valt niet mee om acht kinderen les te geven en het huishouden draaiende te houden. Moeder Janneke probeert, zo goed en zo kwaad als het kan, alle ballen in de lucht te houden tijdens de coronacrisis.

Hoe is het om met acht kinderen langere tijd thuis te zitten? Moeder Janneke vertelt aan Visie over haar situatie tijdens corona met een 10-koppig gezin. Janneke: “Het is heftig, echt heftig. Natuurlijk zijn er ook heel veel mooie momenten en ervaren we een enorme saamhorigheid als gezin. Vooral op zondag is het eigenlijk best mooi om thuis met elkaar kerk te zijn: samen naar een kerkdienst kijken en luisteren. Maar eerlijk is eerlijk: het is ook zwaar.’’

Tijdens de coronacrisis blijven hun acht kinderen opeens de hele dag thuis, en dat valt niet mee. Zes kinderen zitten aan het schoolwerk, allemaal op hun eigen niveau en twee kleintjes dribbelen er tussendoor. Haar man is overdag druk als aannemer. Kortom: een huis vol. 

Lees hier het interview van Visie met Janneke.

Beeld: © Nico Kroon

Of lees: 'help, de kinderen zijn thuis!'