Eva Logo
zomerse salades
19 juni 2020 in Uit & thuis

5 heerlijke salades voor een zomerse dag

Deze verrukkelijke salades zijn heerlijk op een zomerse dag. Met een basis van pasta, couscous, quinoa of sla kun je allerlei variaties maken. Deze recepten zijn fris, vol variatie en je kan er je eigen draai aan geven.

Heerlijke pastasalade met avocado

Van deze pastasalade kan je genieten tijdens de lunch of als avondeten. Dit recept is met volkorenpasta, tomaten, courgette en avocado gezond en vullend.

Dit heb je nodig: (voor 2 personen)

  • 120 gr volkorenpasta
  • 1 avocado
  • Handje rucola
  • 1 courgette (of gegrilde paprika)
  • 1 bol mozzarella
  • 12 cherrytomaatjes

Dressing:

  • ½ eetlepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout

Extra:

  • Verse basilicum
  • Handje pistache (ongezouten)
  • Gerookte kip

Zo maak je ‘m:

  1. Kook de pasta en laat deze afkoelen.
  2. Snijd de courgette in plakken met een kaasschaaf of een mandoline. Gril de courgetteplakjes in een pan met wat peper en zout.
  3. Snijd de tomaten en de avocado in stukjes en scheur de mozzarella in stukjes.
  4. Meng alle ingrediënten van de dressing door elkaar.
  5. Meng de pasta, dressing, tomaatjes, gegrilde courgette, mozzarella en rucola door elkaar. Als laatste voeg je de avocado toe.
  6. Als extraatje kun je basilicum, pistachenoten en kip toevoegen.

Recept van Leuke Recepten


Rijkelijk gevulde maaltijdsalade

Deze salade is rijkelijk gevuld met spek, haricots verts, ei en gebakken bonen. Een lekker recept voor de lunch of om mee te nemen tijdens een zomers uitje.

Dit heb je nodig: (voor 2 personen)

  • 2 middelgrote eieren
  • 150 g verse boontjes (haricots verts)
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 1 teen knoflook
  • 400 g kidneybonen uit blik
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 romatomaten
  • 200 g romainesla
  • 50 g caesardressing

Extra:

  • Tuinkers
  • Sjalotje
  • Walnoten

Zo maak je ‘m:

  1. Kook de eieren in 7 minuten. Pel de eieren en snij ze door de helft.
  2. Kook ondertussen water in een pan. Verwijder de puntjes van de boontjes en kook ze in minimaal 4 minuten beetgaar. Giet de boontjes daarna af en laat ze afkoelen.
  3. Bak het ontbijtspek krokant in een koekenpan. Laat het spek uitlekken op keukenpapier en bewaar het vet uit de pan.
  4. Snijd de knoflook in stukjes, spoel de kidneybonen af en bak deze ingrediënten met tijm en peper in het overgebleven vet van de spek.
  5. Snijd de tomaten in partjes. Meng dit met de boontjes en de sla op een bord of een grote schaal. Maak de salade af door de kidneybonen, de caesardressing, het spek en de eieren.

Recept van Allerhande.


Kipsalade met quinoa en mango

Deze kipsalade is lekker fris en perfect voor een zomerse dag, en een makkelijk recept om te maken. Geen gezweet in de keuken bij dit smakelijke gerecht dus.

Dit heb je nodig: (voor 4 personen)

  • 250 gr gebakken stukjes kipfilet - goed gekruid met kerriepoeder
  • 1 mango
  • 1 bosje radijzen
  • 1 komkommer
  • 1 bosje munt
  • 1 bosje koriander
  • 1 grote kop quinoa
  • ½ tl (gv) groentebouillon poeder

Extra:

  • Maïs
  • Avocado

Vinaigrette (dressing):

  • 5 el limoensap
  • 1 tl honing
  • 1 el tamarisaus
  • 2 tl geroosterde sesamolie
  • 1 tl vissaus
  • 1 tl notenboter

Zo maak je ‘m:

  1. Kook de quinoa zoals op de verpakking staat en voeg een de bouillonpoeder toe.
  2. Snijd de groenten, fruit en kip in stukjes en hak de kruiden fijn.
  3. Meng de gesneden en gehakte ingrediënten door elkaar. Voeg de afgekoelde quinoa erbij.
  4. Zet de (zelfgemaakte) vinaigrette op tafel om bij het opdienen over de salade te gieten.

Recept van Must Be Yummie


Couscoussalade met abrikozen en feta

Deze couscoussalade is om van te smullen. Met paprika, feta en de verrassende smaak van abrikozen is het echt een zomers recept.

Dit heb je nodig: (4 personen)

  • 1 sinaasappel
  • 125 gram gewelde abrikozen, in kleine stukjes gesneden
  • 250 gram (volkoren) couscous
  • 350 ml water
  • 1 tl kaneel
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode punt paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 lente uitjes
  • 100 gram feta
  • 2 el amandelschaafsel

Extra:

  • Peper en zout
  • Verse koriander, grof gehakt
  • Rozijnen

Zo maak je ‘m:

  1. Breng het water aan de kook.
  2. Rasp de helft van de schil van de sinaasappel met een fijne rasp en pers daarna het sap van de sinaasappel uit.
  3. Voeg de couscous met de sinaasappelrasp, de in stukjes gesneden abrikoos en kaneel in een grote kom bij elkaar.
  4. Voeg het kokende water, het sinaasappelsap en de olijfolie toe. Roer goed door en laat de kom 10 minuten afgedekt staan.
  5. Snij ondertussen de paprika, lente-ui en feta in stukjes.
  6. Maak de couscous na 10 minuten los met een vork en meng de paprika, lente-ui en feta erdoor.
  7. Maak de salade af met het amandelschaafsel, de koriander, wat peper en zout en extra sinaasappelsap.

Recept van Jaimy’s Kitchen.


Frisse pastasalade met pesto en fruit

Een lekkere, frisse salade voor een zonnige dag. Van dit recept kun je genieten tijdens de lunch, een picknick, een BBQ of als avondeten.

Dit heb je nodig:

  • 250 gr (volkoren) penne
  • 125 gr cherry tomaatjes
  • 75 gr buffelmozzarella
  • 1.5 el pesto
  • 35 gr pijnboompitjes
  • 100 gr frambozen – of aardbeien
  • Zout en peper

Extra:

  • Rode paprika
  • Parmezaanse kaas

Zo maak je ‘m:

  1. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat deze vervolgens afkoelen.
  2. Snijd de tomaatjes en de mozzarella in stukjes.
  3. Bak de pijnboompitjes lichtbruin in een droge pan.
  4. Meng de tomaten, pesto, mozzarella, pijnboompitten en frambozen of aardbeien door de afgekoelde pasta en maak de salade op smaak met peper en zout.

Recept van Voedzaam & Snel.