Eva Logo
romantische films zomer
3 augustus 2020 in Uit & thuis

8 romantische films voor zwijmelende zomeravonden

Ook in de zomer kan het heerlijk zijn om je terug te trekken en weg te dromen bij een fijne film. Als het 's avonds op de slaapkamer nog veel te warm is na een hete dag, als het weer juist tegenvalt, of gewoon omdat je zin hebt om lekker te zwijmelen. Zomers drankje erbij, een bak met popcorn op schoot en relax.

Letters to juliet

Sophie (Amanda Seyfried) reist met haar verloofde naar Verona. In deze romantische stad bezoekt ze Casa di Giulietta; het huis van Julia uit Shakespeares beroemde werk Romeo en Julia. Dit is de plek waar mensen met liefdesverdriet briefjes achterlaten voor ‘Juliet’. Sophie ontdekt dat er een groepje vrouwen is dat reageert op alle brieven die worden achtergelaten. Ze besluit de vrouwen te helpen, en ontdekt ondertussen zelf ware liefde.
Te bekijken op Netflix

The Age of Adaline

Door een ongeluk in 1908 wordt Adaline (Blake Lively) niet ouder dan 29 jaar. Ze houdt dit geheim voor de mensen om zich heen, en ziet haar dierbaren ouder worden. Acht decennia na het ongeluk ontmoet ze Ellis (de Nederlandse Michiel Huisman) en hoopt ze eindelijk gelukkig te worden. Maar dan lijkt haar geheim uit te komen en slaat ze op de vlucht.
Te bekijken op Netflix

First Knight

Om haar land te beschermen belooft de jonge en Guinevere (Julia Ormond) om met Koning Arthur (Sean Connery) te trouwen. Onderweg naar haar verloofde wordt ze aangevallen, en gered door de moedige zwaardvechter Lancelot (Richard Gere). De twee worden verliefd, maar Guinevere wil zich aan haar belofte houden.
Deze film kun je nu tijdelijk bekijken via Kijk.nl
 

Falling Inn love

Het zit carrièrevrouw Gabriela niet mee. Tot ze een oude herberg in Nieuw-Zeeland wint. Ze besluit haar stadse leven achter zich te laten, en deze nieuwe kans aan te pakken. Maar de herberg ziet er in echt iets minder goed uit dan op de foto’s. Gelukkig is er een knappe aannemer die haar helpt om van deze bouwval een thuis te maken.
Te bekijken op Netflix

Begin Again

Oke, deze film past wellicht niet helemaal in het rijtje ‘romantische films’. Maar omdat deze film echt een must-see is voor liefhebbers van liefdesliedjes en goed acteerwerk, benoemen we ‘m toch. In deze film wordt singer-songwriter Gretta (Keira Knightley) ontdekt door een muziekproducent (Mark Ruffalo). Ze besluit met hem een album op te nemen. Maar dan wel op haar manier. Ondertussen wordt haar vroegere liefde met wie ze ooit haar zangcarrière begon, steeds beroemder. Hoe meer succes beide talenten hebben, hoe meer ze van elkaar verwijderen. 
Te bekijken op Netflix

The Choice

In een klein zonnig stadje in North Carolina komt Gabby naast Travis te wonen. Het uitzicht vanaf haar huis is geweldig. Maar die buurman vindt ze vooral luidruchtig en bijdehand. Travis echter, doet er alles aan om haar voor zich te winnen. De barbecues, de wandelingen langs het strand en de lange zomeravonden in deze film geven je het ultieme zomervakantie-gevoel. 
Te bekijken op Netflix

The Guernsey Literary Society

Juliet Ashton (Lily James) is een schrijfster tijdens de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. Tijdens het promoten van haar nieuwste boek ontvangt ze een brief van ene Dawsey Adams (de Nederlandse Michiel Huisman). In zijn brief vraagt hij haar naar een specifiek boek voor zijn boekenclub ‘De Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society’. Er ontstaat een gesprek en Juliet besluit om de boekenclub te bezoeken om over deze bijzondere groep mensen te schrijven.
Te bekijken op Netflix

Little women

Onlangs werd deze klassieker verfilmd, maar in 1994 was het Winona Ryder die schitterde in het verhaal over vier zussen en hun moeder die hun mannetje staan terwijl hun vader meevecht tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Dit verhaal gaat vooral over de kracht van familie, en de kracht van vrouwen. Toch zul je in deze film ook een vleugje romantiek vinden. Bovendien zijn de sneeuwscènes lekker verkoelend tijdens hete zomerdagen.
Te bekijken op Netflix

Lees ook: In dit artikel vind je vijf films over bijzondere ervaringen met de hemel.