Eva Logo

Als ik jou was - Eva

Over het boek Als ik jou was

Als ik jou was Lynn Austin

Vanaf 23 september gaan we aan de slag met Als ik jou was van Lynn Austin. Een verhaal over vriendschap en verlies.

Lynn Austin vertelt in ‘Als ik jou was’ het verhaal van de vriendinnen Audrey en Eve. Het is 1940 en hun vriendschap wordt getypeerd door een enorm klassenverschil: op het Britse landgoed Wellingford Hall werkt de moeder van Eve als kamenierster voor de moeder van Audrey. Maar de Tweede Wereldoorlog zet alles op z’n kop. Audrey en Eve melden zich allebei aan als ambulancechauffeur tijdens en na bombardementen. Een heftige tijd volgt, vol verliezen, maar ook vol liefde en dromen.

Aan het einde van de oorlog moet zowel Audrey als Eve een levensveranderende beslissing maken, en hun wegen scheiden zich. Totdat Audrey in 1950 arriveert in Amerika, met de bedoeling daar een nieuwe start te maken bij de schoonfamilie die ze nog nooit heeft ontmoet. Maar dan ontdekt ze dat Eve een aantal jaar eerder haar plaats heeft ingenomen…

Als ik jou was, Lynn Austin, KokBoekencentrum, € 24,99, ISBN 9789029729857

Meepraten over dit boek of gewoon nieuwsgierig naar de ervaringen van andere lezeressen? Word dan lid van onze Facebookgroep Eva Leest. We vinden het heel leuk om wat van je te horen.

Komende tijd zullen we lezersvragen delen op deze pagina zodat je nog eens goed kunt nadenken over het verhaal en de personages.