Icon--npo Icon--EO Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Eva Logo

Eva Klooster-retraite

vrijdag 8 en zaterdag 9 juni 2018

Met het verhaal van Hanna als uitgangspunt willen we samen met jou op gebedsreis gaan en de aanwezigheid van God zoeken. Dat doen we op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni 2018 tijdens de speciale Eva Kloosterretraite bij Chemin Neuf in de Paulusabdij, Oosterhout.

Twee dagen lang zullen we binnen de muren van het klooster van de Sint Paulusabdij leren, luisteren en bidden. We gaan onthaasten, loslaten en ons hart uitstorten en Zijn aanwezigheid zoeken. Het evenement zal ruimte bieden voor verstilling, rust en ontmoeting met God.

Het verhaal van Hanna zal onze leidraad zijn. De hele cyclus die Hanna in haar gebed doorloopt, is bijzonder. Van gebed tot dankzegging en het loslaten van haar kind. Er spreekt een enorme overgave uit.
Ron van der Spoel zal tijdens het evenement spreken over gebed. "Ik hoop erop dat de vrouwen in alle veiligheid en schoonheid van het klooster Gods aanwezigheid mogen ervaren. En dat ze ook open en kwetsbaar durven te zijn in de ontmoeting met God en met elkaar.
Daarnaast willen we genieten van prachtige muziek en van de natuur om het klooster.

In gebed met Hanna-vastenweek
 
In de week voorafgaand aan de Kloosterretraite willen we met elkaar bidden en vasten ter voorbereiding op de tweedaagse.
Van zondag 3 t/m zaterdag 9 juni willen we door niet of minder te eten ons verootmoedigen voor God. Hierin zoeken we o.a. Persoonlijke heiliging (Ps. 69 :11), Gods stem horen (Ezra 8: 23), Openbaring (Dan. 9: 2,3,21,22) en Bevrijding (Jes. 58:6).

In Eva 5, ons juni-nummer die je eind mei ontvangt, zit een prachtige ‘flap’ met bijbelteksten, liedsuggesties en een korte overdenking. Een mooie gids voor deze In gebed met Hanna-vasten/gebedsweek.

In het kort

Datum:               8 en 9 juni 2018
Waar:                 De Paulusabdij in Oosterhout (bij de gemeenschap Chemin Neuf)
Spreker:            Ron van der Spoel
Muziek:             Oden van Salomo
Kosten:             € 95,- per persoon voor Eva-abonnees, € 115,- per persoon als je geen Eva-abonnee bent. Voor beide is het exclusief €2,50 reserveringskosten.
Je krijgt:          Toegang tot het hele programma, koffie/thee, 2x lunch, 1x warme maaltijd
Zelf regelen:    Slaapplaats voor vrijdag op zaterdag
Extra kosten:   Indien noodzakelijk of gewenst maak je extra kosten voor een slaapplaats en voor het parkeren in de buurt

Eva-abonnee?

Eva-abonnees krijgen korting op het evenement en betalen € 95,- per persoon, exclusief € 2,50 reserveringskosten. Ben je geen Eva-abonnee, dan betaal je € 115,- per persoon.
Je kunt bij het reserveren alsnog Eva-abonnee worden, dan betaal je ook € 95,-.
Je kunt per reservering voor 1 of 2 personen boeken. Mocht je Eva-abonnee zijn en met een vriendin komen, dan hoeft jouw vriendin ook maar € 95,- te betalen. Zij profiteert dus ook van jouw lidmaatschap!

Een slaapplaats regelen

Dit moet je dus zelf nog boeken. Als je in de buurt woont, kun je thuis gaan slapen. Op zeer korte termijn proberen we hieronder een paar namen van hotels te plaatsen, waarmee we een goede prijs hebben kunnen afspreken.

Voor vrouwen

Onze events worden voor vrouwen georganiseerd. Je mag komen met je vriendin, zus, moeder of dochter en er is geen leeftijdsgrens. Het is niet de bedoeling dat je je man of baby meebrengt. Zie ook het kopje ‘praktisch’ en ‘veelgestelde vragen’!