Icon--npo Icon--EO Icon--eva Icon--eva-slogan Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--pinterestCircle Icon--facebook Icon--facebookCircle Icon--twitter Icon--snapchat Icon--instagram Icon--clip Icon--whatsapp Icon--pinterest Icon--youtube Eva Logo

Eva's Vriendinnenweekend 2018

Datum: 9 t/m 11 en 16 t/m 18 november (uitverkocht)

Let op: beide weekenden zijn volgeboekt!

Welkom op Eva’s Vriendinnenweekend!

Dit jaar staat Eva’s Vriendinnenweekend in het teken van de Bijbelse vrouw Ruth. Haar naam, hoe toepasselijk, betekent 'vriendschap'. We zullen ons helemaal in haar inleven: in muziek, beeld, zang en toneel. 

Ruth, een muzikale beeldvertelling
Bianca Cooper, projectleider van het Vriendinnenweekend 2018: “Het boek Ruth leest als een kort verhaal, een soort roman. Ruth neemt je mee naar de hoop en de wanhoop die God middenin de wereld gegeven heeft. Haar verhaal spreekt tot de verbeelding: Ruth gaat een multicultureel huwelijk aan, rouwt, emigreert, is eigenlijk een vluchteling en gaat een vriendschap voor het leven aan. Die vriendschap is uiteindelijk allesbepalend voor haar leven, want het brengt haar bij God en zorgt ervoor dat uit haar lijn Jezus de Messias geboren wordt. “

Welkom op het bruiloftsfeest van Boaz & Ruth
“Het verhaal van Ruth nodigt uit om te beleven. En dat gaan we doen: met acteurs, muzikanten, video en zang. Het hoogtepunt is de bruiloft tussen Boaz en Ruth op zaterdagavond. Jij en je vriendinnen zijn de speciale gasten op het huwelijk. Vergeet dus niet een leuke feestoutfit in je koffer te stoppen.”

Presentatie: Minella van Bergeijk
M.m.v: Matthijn Buwalda

De musical wordt een bijzondere samenwerking met o.a. de volgende mensen:

Ariën Vink & band, Jonathan Vroege (Boaz), Anne Appelo (Ruth), Jeannette Coppoolse (Naomi), Victoria Cooper (Orpa) en Denise Brand.

Locatie: CenterParcs Zandvoort
Reserveren: Vanaf 2 juli, 15.00 uur met vroegboekkorting. Klik op het tabje Kosten en reserveren
 

Prijzen

Meer info over kun je vinden onder het kopje Kosten en Reserveren.

Tijden

Op vrijdagavond start het programma rond 20.00 uur, op zondagmiddag is het rond 16.00 uur afgelopen.

Het tweede weekend, van 16-18 november is uitverkocht. Je kunt je jezelf aanmelden voor de wachtlijst.

Voorbereiding Eva’s Vriendinnenweekenden

Heb jij een vriendin als Ruth?

Ruth laat alles achter wat haar bekend en vertrouwd is en verlaat Moab met het uitspreken van een belijdenis (Uw God is mijn God). Samen met haar schoonmoeder trekt ze naar Israël. Zo leeft ze de betekenis van haar naam -vriendin - uit, want ze is als een hartsvriendin voor Naomi. Heb jij een vriendin die voor jou net zo waardevol is als Ruth voor Naomi? En zou je haar dit tijdens Eva’s Vriendinnenweekend willen vertellen? Mail dan voor 15 september naar: [email protected]. Dan gaan we samen met jou je vriendin op een bijzondere manier verrassen!
 

Gezamenlijke verdieping vooraf

In de week voorafgaand aan Eva’s Vriendinnenweekend (voor het eerste weekend is dat maandag 5 t/m donderdag 8 november. Voor het tweede weekend is dat 12 t/m 15 november) willen we al met elkaar aan de slag gaan rondom het thema Ruth.

Hiervoor kun je de In de voetsporen van Ruth-bijlage gebruiken, behorend bij Eva 9, die je eind oktober ontvangt. Met de input van de bijlage kun op de vrijdag, zaterdag en zondag van de Vriendinnenweekenden aan de slag gaan. Ontvang je het Eva-magazine niet thuis, dan kun je de In-de voetsporen-van Ruth-bijlage rond half oktober downloaden. Je vindt de link in onze nieuwsbrief die per email verstuurd wordt. Voor deze nieuwsbrief kun je je hieronder aanmelden.